e-Factura in rapoarte


In rapoarte, statusurile documentelor includ si validarile legate de e-Factura.

Modul de vizualizare al notelor contabile aferente achizitiilor si vanzarilor permite afisarea in paralel atat a informatiilor de pe e-Factura (in format PDF), cat si celor de pe notacontabila.


De asemenea, pentru a putea fi gasite mai usor documentele cu probleme, exista o coloana dedicata Indexului de incarcare in SPV (aceasta se regaseste si in Raport tranzactii).


Actiuni legate de e-Factura

Din modul de vizualizare al notelor contabile (cu e-Facturi asociate), se poate descarca e-Factura in format XML si in format PDF sau se poate tipari. De asemenea, se poate sterge asocierea dintre e-Factura si nota contabila.

Pentru usurinta, indexul de incarcare in SPV poate fi copiat printr-un simplu click pe butonul de langa el.

Pentru situatiile in care:

  • Anumite note contabile nu au e-Factura asociata, desi ar trebui
  • Pentru o nota contabila sunt aferente mai multe e-Facturi (ex: Factura initiala + Storno + Factura finala)

exista optiunea de a asocia manual o e-Factura, pe baza indexului de incarcare in SPV:

Daca exista e-Facturi care se potrivesc cunota contabila (din punct de vedere al CIF si tara partener, serie, numar si data document), acestea vor fi propuse automat pentru asociere.

Dupa asociere, e-Factura poate fi selectata din lista de documente asociate si vizualizata impreuna cu nota contabila. Asocierile existente pot fi modificate prin stergerea legaturii si reasociere.

Pentru situatia in care pentru o e-Factura exista o varianta mai noua, ai optiunea de a vedea atat varianta initiala, cat si pe cea actualizata. Dupa verificare, versiunea actualizata poate fi:

  • Acceptata: versiunea initiala (veche) este eliminata de pe documentul contabil si se pastreaza doar versiunea actualizata. Nu se fac actualizari pe nota contabila.
  • Refuzata: versiunea actualizata este eliminata de pe documentul contabil si se pastreaza doar versiunea initiala. Nu se fac actualizari pe nota contabila.

Probleme pe documentul contabil

In modul de vizualizare/modificare al notelor contabile, se poate vedea numarul problemelor de pe document (erori si atentionari), atat cele legate de parametrii fiscali ai partenerului, cat si cele legate de e-Factura. Lista lor este afisata in tab-ul de Probleme, cu posibilitatea de a le rezolva sau ignora.

Atunci cand problemele au fost rezolvate sau ignorate, statusul documentului se actualizeaza.