Model nota contabila

Daca ai documente care se repeta de la o luna la alta, poti castiga timp prin a face acelasi tip de note contabile cu ajutorul modelelor.

Poti salva o nota contabila ca model si apoi sa o refolosesti de cate ori ai nevoie - detaliile vor fi preluate  automat pe document si il poti salva direct.
Pentru a retine un model: dupa completarea notei contabile apasa Creaza model si adauga o denumire a modelului in fereastra care se deschide.

SmartBill Conta

Pentru a prelua un model creat trebuie sa il selectezi din lista afisata la Model.

ATENTIE!

Modelele se pot aplica din Vanzari si Achizitii si Note contabile diverse. Fiecare model salvat este disponibil doar in pagina in care a fost creat. Spre exemplu: daca salvezi un model in Note contabile diverse, el nu va fi disponibil la inregistrarea unei achizitii interne.

Cand utilizezi un model, preiei intotdeauna numele clientului/furnizorului, tipul documentului, tipul tranzactiei, moneda, perioada de scadenta si conturile contabile pe care se opereaza, cu posibilitatea de a prelua si sumele.

Daca e nevoie, poti aduce ajustari notei inainte de salvare. 

BINE DE STIUT!

Sumele se preiau doar daca bifezi casuta Pastreaza valorile pe model in fereastra in care denumesti modelul. Numarul documentului trebuie completat de fiecare data cand se foloseste modelul.

Un model creat poate fi actualizat sau sters. Dupa selectarea lui pe document, poti selecta Actualizeaza model sau Sterge model prin apasarea selectorului de la Creeaza model.