Importa din A4200: Configurarea conturilor si importul rapoartelor Z

In acest articol


Configurarea conturilor

La primul import trebuie facuta configurarea conturilor de folosit pe cote TVA si pe metode de incasare. Se stabilesc:

  • cont de venituri - folosit pe fiecare cota TVA in parte. Pentru trazactiile facute pe o anumita cota se poate stabili un singur cont. Fisierele caselor de marcat nu ofera informatii detaliate legate de bunurile sau serviciile vandute, acestea fiind preluate pe acelasi cont. Dupa import, rapoartele Z pot fi editate si detaliate pe conturi, dupa cum e nevoie
  • cont de TVA - folosit pe fiecare cota TVA in parte. Pentru a putea genera automat inchiderile de TVA, recomandarea este sa se foloseasca conturile sintetice de TVA
  • contul de incasare - aferent fiecarei metode de incasare

Aceste setari vor fi propuse automat la urmatorul import si orice modificare va fi retinuta.

Daca se lucreaza cu mai multe case de marcat, setarile se retin pe fiecare casa de marcat in parte, astfel ca se pot folosi conturi diferite in functie de casa de marcat.

BINE DE STIUT!

Cand se folosesc mai multe case de marcat: dupa ce se face import dintr-o casa de marcat, conturile vor fi propuse automat pentru urmatoarea casa de marcat. Acestea din urma pot fi modificate si sunt propuse pe viitor casei de marcat corespunzatoare.

Casele de marcat se adauga automat in aplicatie, daca nu exista deja.


Importul rapoartelor Z si generarea notelor contabile

Dupa ce au fost completate toate conturile se poate face importul rapoartelor Z. La click pe Importa, in aplicatie se preiau rapoartele Z.

Dupa finalizarea importului apare urmatorul mesaj de informare:

In aceasta faza toate rapoartele Z au fost importate si au fost generate si salvate notele contabile aferente. Acum poti prelua si declaratia A4200 in ManagerConta daca bifezi optiunea afisata in fereastra si apesi Continua.

BINE DE STIUT!

Daca in timpul importului se da click pe Anuleaza, importul va fi oprit, dar rapoartele Z care au fost deja importate raman salvate in aplicatie. In rapoartele Z importate se considera ca toate bonurile fiscale sunt fara factura. Daca exista cazuri de rapoarte Z care contin bonuri cu factura, se poate face editarea rapoartelor Z respective dupa import.