Suspendare contract salariat

Suspendare contract este una dintre actiunile disponibile in lista Salariati, pentru cei care au status activ.

In functie de temeiul legal (acesta poate fi selectat din lista), se vor completa automat orele de suspendare sau zilele de somaj tehnic (in pagina de calcul salarial). 

Data sfarsit - este data la care suspendarea se incheie conform deciziei de suspendare. Aceasta data nu produce efecte in pontaj, este doar „informativa”. Pentru ca o suspendare sa fie incheiata, trebuie facuta actiunea de Incetare suspendare (actiune disponibila pentru angajatii cu stare “suspendat”).

ATENTIE!

Pentru acele situatii care conform Codului muncii permit suspendarea contractului de munca ( concediu fara plata, absente nemotivate, concediu formare profesionala): 

  • daca este vorba de o suspendare a CIM, se merge prin actiunea de suspendare si in pontaj vor aparea ca ore suspendate (se poate completa si manual in pontaj campul ore suspendate)
  • daca nu este vorba de o suspendare a CIM, se completeaza manual in pontaj in campurile aferente (ore concediu fara plata, ore absente nemotivate, zile concediu formare profesionala)

Pentru un angajat suspendat, exista actiunile: 

  • Modificare suspendare: poti anula/sterge o suspendare
  • Incetare suspendare: introduci data incetarii suspendarii - data care produce efecte in pontaj

Nu se pot inregistra mai multe suspendari pe aceeasi perioada pentru un angajat (de asemenea, nu se poate suprapune o suspendare cu un concediu medical).

Nu se poate inceta contractul unui angajat suspendat (trebuie mai intai incetata suspendarea).

La salvare, poti exporta decizia de suspendare gata completata in format editabil.

Pentru a modifica o suspendare, este necesar ca in meniul Salarizare > Salariati, sa afisezi Situatia la o data din cadrul perioadei de suspendare, apoi sa selectezi din coloana Actiuni optiunea Modifica suspendarea in cazul in care aceasta nu a fost si incetata intre timp.

In cazul in care ai incetat suspendarea, vei selecta optiunea Anuleaza suspendarea si veti reconstitui suspendarea contractului.