Setari salarizare

In acest articol

Modul in care se fac calculele legate de salariu este stabilit in sectiunea Salarizare > Setari.

Aici sunt stabiliți parametri care influențează calculul salariilor și modul în care se generează notele contabile în trei secțiuni separate: Paramentrii firmei, Nota contabila, Parametri generali.

Parametrii firmei

In aceasta sectiune completezi:

  • Casa de asigurari de sanatate a angajatorului (ex.: Bucuresti, Arad etc)
  • Valoarea tichetului de masa : aici veti putea completa valoarea nominala a unui tichet acordat salariatilor (ex.: 9 lei)

Exista, de asemenea, posibilitatea de a bifa: Calculeaza automat numar tichete de masa cuvenite pe baza zilelor lucrate, iar aplicatia va calcula in mod automat numarul tichetelor de masa cuvenite fiecarui salariat. Acest lucru poate fi vizualizat in statul de salarii aferent fiecarei luni in parte si poate fi modificat in functie de preferinte.

Ziua platii salariilor reprezinta ziua in care se vor efectua propriu zis platile conform statului de salarii. Data respectiva se va reflecta si in antetul statului de salarii.

Sporuri uzuale

In aceasta zona, aplicatia are predefinit un procent pentru fiecare spor in parte, conform legislatiei in vigoare, insa acestea se pot modifica in functie de preferinte. Pentru a fi luat in calcul ca un spor permanent este necesara bifarea casutei respective, aflate in dreptul fiecarui spor in parte.

Alte sporuri

Cu ajutorul butonului Adauga spor, poti adauga sporuri predefinite sau specifice angajatorului, valorice sau procentuale, care se calculeaza in functie de salariului aferent orelor lucrate. 

In cazul in care, la categorie, selectezi Spor predefinit, in lista vei regasi toate categoriile de sporuri prevazute de legislatia in vigoare.
Aplicatia iti da posibilitatea de a seta aceste sporuri ca sporuri permanente.

Nota contabila salarii

In aceasta sectiune poti vedea notele contabile aferente cheltuielilor cu salariile, avansuri, retineri salariale etc.

De asemenea, vizualizezi si conturile pentru impozitul pe veniturile de natura salariilor, contributiilor de sanatate si asigurari sociale, tichete de masa .

Pentru o parcurgere mai usoara, acestea sunt impartite in sectiuni, plecand de la notele contabile pentru salarii si terminand cu deducerile personale, constituite conform prevederilor legale in vigoare la momentul utilizarii aplicatiei.

Parametri generali

In aceasta sectiune, sunt indicati parametri fiscali stabiliti la nivel general: nivelul contributiilor angajatorului si angajatului, nivele de impozitare, conditiile de calcul ale concediilor medicale, deduceri salariale aplicabile.

Acesti parametrii nu pot fi modificati manual, ci se actualizeaza automat in aplicatie.