Pontajul - descarcarea fisierului

Din pagina Calcul salarii, se descarca pontajul aferent lunii selectate, un fisier excel care contine doua foi de calcul: pontaj si condica de prezenta.

ATENTIE!

Inainte de a descarca pontajul cu condica, recomandam sa fie operate in aplicatie datele care se exporta in fisierul de pontaj (angajarile, incetarile, suspendarile si concediile medicale).

Acest fisier este un model de pontaj si condica de prezenta, precompletata cu datele existente in aplicatie, la momentul descarcarii (salariatii activi, numarul de ore lucrate si programul de lucru, concedii medicale, suspendari, incetari):

  • Informatii privind societatea: Denumire, CIF
  • Informarii privind perioada condicii: Luna, Anul, Zile lucratore, Ore lucratoare
  • Informatii privind salariatii: date preluate din Date contract si Tip contract
  • Calendarul pe luna respectiva: zilele lucratoare si zilele nelucratoare (weekend-uri si sarbatori libere legale – care vor fi marcate distinct).

In Calendar se precompleteaza programul angajatilor pe zile conform urmatoarelor reguli:

  • concedii medicale: se va completa automat simbolul "CM" pentru fiecare zi lucratoare de concediu medical, conform certificatelor de concedii medicale care exista inregistrate in aplicatie la momentul descarcarii fisierului
  • suspendari: se va completa automat simbolul "S"- ore suspendare sau "ST" - zile somaj tehnic, dupa caz, pentru fiecare zi lucratoare de suspendare, conform suspendarilor inregistrate in aplicatie la momentul descarcarii fisierului, in functie de temeiul legal de suspendare
  • zile inactive: se va completa automat simbolul "-" pentru fiecare zi lucratoare in care contractul salariatului a fost inactiv, pentru ca salariatul a fost angajat sau incetat in cursul lunii 
  • program de lucru in zilele lucrate:
    • pentru salariatii cu Tip norma „ore/zi”, pentru fiecare zi lucratoare in care salariatul nu este in concediu medical, suspendat sau inactiv, se va completa automat programul de lucru zilnic valabil pe luna respectiva, asa cum a fost introdus el in aplicatie, respectiv ora de sosire si ora de plecare;
    • pentru salariatii cu Tip norma „ore/sapt” sau „ore/luna”, nu se va completa automat programul de lucru. Pentru ca nu sunt completate nici orele lucrate in pontaj, nu putem sa stim modul in care acestea au fost repartizate pe zile.

BINE DE STIUT!

In cazul in care, la momentul descarcarii pontajului, exista filtre active in pagina Calcul salarii, se vor exporta datele filtrate (salariatii care indeplinesc filtrele respective, deci numai cei afisati in pagina atunci cand se descarca fisierul). Functionalitatea poate fi utila pentru societatile care au mai multe sedii si completeaza pontaje si condici de prezenta distincte pentru fiecare sediu. Dupa completare, se vor putea face mai multe importuri pentru aceeasi luna, cate unul pentru fiecare sediu.