Condica de prezenta

Condica de prezenta este una dintre foile de calcul ale fisierului Pontaj care se descarca din Calcul salarii. Aici se preiau datele salariatilor completate in Date contract si Tip contract. 

Este necesara editarea manuala a condicii de prezenta doar in cazul in care programul de lucru standard nu reflecta corect realitatea, cum ar fi in urmatoarele situatii:

  • numarul de ore pontate depaseste sau este sub norma de lucru zilnica. 

EXEMPLU

Norma de lucru este de 8 ore/zi, programul standard de lucru: 08:00 – 16:00. Pontajul va fi completat implicit cu 8 ore/zi in zilele lucratoare, iar condica de prezenta cu 08:00 – 16:00. 

Intr-o zi salariatul a lucrat 10 ore. Se va modifica manual pontajul pe ziua respectiva si se vor trece 10 ore. Condica de prezenta din ziua respectiva trebuie modificata manual (de ex. cu 08:00 – 18:00). 

  • se realizeaza norma de lucru zilnica, dar programul de lucru in acea zi nu este cel standard. se lucreaza in zile nelucratoare (weekenduri sau sarbatori legale).
  • salariatii au tip norma „ore/sapt” sau „ore/luna”. Pentru acestia este necesara ajustarea manuala a condicii conform programului de lucru real

BINE DE STIUT!

Daca se fac modificari manuale pe condica, din celula in care se face o modificare se va pierde formula care face legatura cu pontajul, deci nu va mai fi corelata cu pontajul din ziua respectiva. 

Dupa ce a fost descarcat si editat, se va putea importa fisierul excel de pontaj in aplicatie, in pagina Calcul salarii. Condica de prezenta nu are nicio relevanta la importul pontajului.