Pontajul - importul fisierului

Importi fisierul excel de pontaj dupa ce a fost descarcat si editat In pagina Calcul salarii, de la Importa pontaj.

Importul se poate face pe luni in care statul de salarii are status-ul CIORNA sau SALVAT (daca este salvat, dupa import, status-ul va deveni CIORNA). Daca status-ul este BLOCAT, importul nu se poate efectua. 

Importul se realizeaza atata timp cat toti salariatii din fisier se regasesc si in aplicatie (corespondenta se realizeaza pe baza CNP-ului). Importul se realizeaza daca in fisier sunt mai putin salariati decat in aplicatie, iar in acest fel, poti realiza importuri multiple pentru salariati aflati pe centrele de cost ale aceleiasi firme.

Butonul Importa pontaj deschide fereastra de unde poti selecta fisierul completat daca apesi Importa.

Posibilele erori de validare care pot aparea sunt:

  • fisierul nu are extensia .xls sau .xlsx
  • fisierul nu are aceeasi structura ca cel descarcat din aplicatie; recomandam sa se lucreze direct pe fisierul descarcat din aplicatie
  • CIF-ul din fisier nu corespunde cu CIF-ul societatii client din aplicatie
  • luna si anul din fisier nu corespund cu cele din aplicatie, din pagina Calcul salarii in care se importa fisierul 
  • exista salariati (CNP-uri) in fisierul de import care nu se regasesc in lista salariatilor din aplicatie; in acest caz, trebuie adaugati mai intai salariatii in aplicatie si apoi refacut importul pontajului 

ATENTIE!

Daca exista cel putin o eroare de validare, importul nu se va efectua. 

Daca dupa importul de pontaj, in pagina Calcul salarii se modifica manual campuri care afecteaza Orele lucrate si Tichetele de masa (daca exista setarea de calcul automat al acestora in Setari salarizare), atunci acestea se vor recalcula in mod automat, conform datelor modificate. 

Daca dupa importul de pontaj, se fac modificari in aplicatie la certificatele de concediu medical sau la suspendarile pe salariati, atunci in calcul salarial se vor actualiza conform modificarilor, campurile corespondente (Zile CM, Ore suspendare sau Zile somaj tehnic), si prin consecinta si Ore lucrate si Tichete de masa (daca exista setarea de calcul automat al acestora in Setari salarizare).

BINE DE STIUT!

Foaia „tiparire pontaj", preia automat datele completate in foaia „pontaj” si este destinata tiparirii: se gasesc aici doar informatiile relevante (zona de calendar), redimensionate astfel incat sa incapa toate coloanele pe o singura pagina.