Tipuri produse


Tipurile de produse sunt esentiale pentru realizarea corecta a sincronizarii. Ele permit asocierea unui produs din aplicatia SmartBill Facturare / SmartBill Gestiune cu conturile contabile din aplicatia SmartBill Conta.

Practic, tipul contabil dicteaza ce conturi se folosesc pentru un anumit produs in functie de tranzactiile pe care este folosit.

Raportul Tipuri produse iti permite sa adaugi si sa editezi noi tipuri contabile pe care le utilizezi la incadrarea produselor si serviciilor preluate prin sincronizare din modulele de Facturare Gestiune

Astfel, un tip de produs poate fi configurat cu:

  • Denumire
  • Categorie, la alegere dintre: Stocuri, Servicii, Discounturi, Imobilizari
  • Cont de stoc, daca este cazul
  • Cont de cheltuiala
  • Cont de venit
  • Cont de diferente, de exemplu 378 in cazul stocurilor gestionate global-valoric

De asemenea, poti defini tipurile pe conturi analitice adaugate direct din fereastra de definire a tipului contabil.

Pentru a prelua diverse articole pe anumite analitice ale unui cont, este necesar mai intai sa creezi tipuri de produse configurate pe conturi analitice. O vei face in Sincronizare/Tipuri produse cu butonul Adauga tip produs.

8723571eb9a55ce3b42670221a274ea5.png

Apoi, vei modifica tipul produselor in Produse si servicii, alocand noile tipuri prin Filtrare rezultate si filtrand dupa gestiunile create sau dupa un alt criteriu relevant. Apoi vei apasa Alege actiunea/Stabileste tipul produsului si selectezi din lista Tipul contabil nou creat:

240506058c2c6cbb691f5fe0470061df.png

Dupa modificari, vei relua sincronizarea cu optiunea Reimporta toate documentele pentru o suprascriere pe noile tipuri contabile create si alocate.