Parametrarea denumirii tarilor

La sincronizare, se verifica si tarile partenerilor de pe documentele preluate.

In SmartBill Conta se foloseste lista cu denumirile oficiale ale tarilor. Pe baza acesteia, se analizeaza daca un partener este din Romania, din UE sau din exteriorul UE. Acuratetea acestor informatii are un impact major asupra tipului de tranzactie si asupra felului in care sunt declarate tranzactiile.

SmartBill Facturare/Gestiune nu poate completa denumiri diferite pentru un stat (ex. Germania, Germany, Deutscland) si astfel este posibil ca la sincronizarea cu SmartBill Conta sa apara inadvertente care trebuie corectate.

In cazul apaitiei de astfel de neconcordante, este afisata fereastra De rezolvat cu mesajul Sunt tranzactii cu parteneri din tari care nu sunt definite in aplicatie.

Corecteaza deschide o fereastra in care apar toate tarile cu denumiri “incorecte”. Pentru fiecare caz trebuie specificata denumirea corecta, din Conta.

La fel ca la produse/cheltuieli si la tari se poate face configurarea in masa.

Odata configurate aceste tari, asocierile se retin, iar la urmatoarea sincronizare se foloseste parametrarea deja salvata. Fereastra cu eroari in denumirea tarilor va aparea doar daca sunt noi tari neconfigurate.

Modificare configurarii tarilor

Denumirile de tari configurate pot sa fie editate din Sincronizare >Tari.

In aceasta lista, gasesti toate denumirile tarilor pe care le-ai configurat. Actiunea Modifica („creion”) deschide fereastra in care poti alege una dintre denumirile inregistrate in aplicatie.

Modificarile care se fac pe tari vor avea impact de la urmatoarea sincronizare. Schimbarea tarii aici nu are impact asupra tarii salvate in nomenclatorul de parteneri.

Este posibila modificarea in masa a tuturor tarilor filtrate in raport.