Calculul impozitului pe profit

In Note diverse Calcul impozit pe profit, poti calcula automat profitul contabil, fiscal si impozitul aferent lui.

Selecteaza anul si perioada fiscala pe care doresti sa generezi calculul de impozit pe profit, apoi apasă butonul Calculeaza.

Se afiseaza calculul pe categorii de venituri si cheltuieli impozabile si neimpozabile, respectiv deductibile si nedeductibile.

Fiecare categorie in parte poate fi afisata detaliat pe conturi de venituri si cheltuieli, astfel incat sa poti verifica cu balanta sumele preluate in calcul.

In cazul in care consideri necesar, coloanele Venituri neimpozabile si Cheltuieli nedeductibile pot fi editate, astfel incat calculul de profit sa nu fie impus, ci hotarat de utilizator.

La pasul urmator, pentru generarea rezultatului fiscal, de asemenea poti interveni asupra valorilor preluate in acest calcul, modificandu-le.

In final, dupa salvarea calculului se va inregistra in Registrul jurnal nota contabila 641 = 4411 cu impozitul pe profit calculat.

Aplicatia te redirectioneaza automat in Registrul de evidenta fiscala de unde, din coloana Actiuni, poti modifica, vizualiza sau sterge calculul de impozit pe profit.

Tot in acest registru, sunt disponibile calculele de impozit mai vechi.

Dupa calcul, inregistrare nota contabila, generare de registru de evidenta fiscala se poate face derularea in meniul Declaratii Declaratia 100. La apasarea butonului Actualizeaza se preia impozitul inregistrat pe prima pozitie din declaratie.

In cazul in care mai ai si alte obligatii de declarat, le poti adauga cu ajutorul butonului “+”.

Pentru validare si semnare electronica, si aceasta declaratie este supusa aceleasi proceduri ca si celelalte din aplicatie: descarcarea fisierului XML si preluarea lui in aplicatia DUK Integrator.