Declaratii - Declaratii de intocmit

Cu ajutorul acestei functionalitati poti stabili ce declaratii trebuie intocmite si care sunt termenele de depunere pentru fiecare client in parte. Este foarte util daca vrei sa vezi ce declaratii trebuie intocmite pana la o anumita data si sa le compari cu declaratiile pe care le-ai intocmit deja.

Pe scurt:

  • Pentru fiecare client poti defini o lista cu declaratiile care trebuie intocmite. O poti face:
    • manual prin adaugarea fiecarei declaratii in parte
    • automat prin generarea unei liste a declaratilor de intocmit, in functie de parametrii fiscali ai firmei
  • Pe pagina Declaratii, aplicatia poate determina care sunt cele care trebuie depuse pana la o anumita data si iti va popula o lista cu aceste declaratii;
  • Pe masura ce importi declaratii, statusul celor De intocmit se va actualiza in Intocmita, iar dupa ce este transmisa si preluat de catre ANAF (fara probleme), in Depusa OK. In felul acesta poti vedea situatia fiecarei declaratii in parte.

In pagina Nomenclator > Detalii client in sectiunea Declaratii de intocmit poti stabili toate datele legate de aceste documente, adaptate parametrilor fiscali ai clientului. In functie de acestia, se stabilesc automat care sunt declaratiile fiscale care ar trebui depuse, precum si frecventa acestora daca folosesti Preia din parametrii fiscali.

Poti oricand edita declaratiile care trebuie intocmite sau termenele acestora. De asemenea, poti adauga alte declaratii de intocmit, daca ai nevoie.

Fiecare declaratie poate fi adaptata in functie de numerosi parametri.

Se pot stabili si zilele de depunere pentru fiecare luna a anului.

Daca se modifica parametrii fiscali ai firmei, poti actualiza automat lista de declaratii de la butonul Preia din parametrii fiscali.