Calcul salarii

In aceasta sectiune, configurezi profilul salariatului pe fiecare luna in parte pentru a genera statul de salarii.

Astfel, se preiau din pontaj ( pentru mai mult informatii despre acesta, aici) informatiile necesare calculului salarial: numarul de ore suplimentare, concedii de odihna, medical, concediu fara plata, numarul ore suspendare, zile libere platite, zile somaj tehnic, prime brute, avantaje in natura, numar tichete de masa acordate, contravaloare tichete cadou, retineri, avansuri acordate.

Numarul de ore lucrate, numarul de tichete de masa (daca este bifata optiunea de calcul automat din configurari), numarul de ore de suspendare/zilele de somaj tehnic (daca are suspendari introduse) se va propune si se va recalcula automat pe baza datelor introduse in Salarizare > Calcul salarii, suspendari, incetari, concedii medicale. 

Daca introduci manual o valoare in unul dintre aceste campuri, se va pastra valoarea manuala, dar vei fi atentionat ca exista diferente intre ceea ce s-a introdus si ceea ce se calculeaza automat.

 <section class="callout-green smartbill-callout-green">

EXEMPLU

Salariat cu norma de 8 ore/zi, angajat din 01.01.2018. 

  1. Initializezi luna ianuarie in calcul salarial → Se va propune si completa cu 160 ore lucrate si 20 tichete de masa 
  2. Introduci un certificat de CM (3 zile) → la recalculul salarial va avea: 136 ore lucrate, 3 zile CM, 17 tichete de masa 
  3. Introduci 8 ore absente nemotivate in pontaj (calcul salarial) → vor rezulta: 128 ore lucrate, 3 zile CM, 8 ore abs. nemotivate, 16 tichete de masa 
  4. Introduci 8 ore delegatie (pt care nu se acorda tichete de masa) → se va ajunge la: 128 ore lucrate, 3 zile CM, 8 ore abs. nemotivate, 15 tichete de masa 
  5. Poti face si o corectie manuala a tichetelor de masa pe care le reduci la 10 (presupunem ca i-a acordat luna trecuta mai multe) → 128 ore lucrate, 3 zile CM, 8 ore abs. nemotivate, 10 tichete de masa + info atentionare 
  6. Daca introduci o suspendare, cu temeiul legat Art. 52, alin. 3, cu data inceput 29.01 (3 zile pe ianuarie) → vor reiesi: 104 ore lucrate, 3 zile CM, 8 ore abs. nemotivate, 3 zile somaj tehnic, 10 tichete de masa (nu se recalculeaza automat numarul de tichete de masa, pentru ca s-a introdus manual de catre user, vezi punctul 5).

O functionalitate disponibila in aceasta sectiune este posibilitatea de vizualizare a fluturasului de salariu, de la iconita de langa numele angajatului. 

Cu ajutorul butonului Spre statul de salarii, poti genera statul. Se deschide ecranul de previzualizare stat, unde se afiseaza statul in ciorna. 

Il poti salva sau, la constatarea unor greseli, modifica prin selectarea optiunii din Actiuni (acestea se fac in ecranul Calcul salarii care se va deschide in acest caz). 

De la Actiuni ai si posibilitatea de a genera un Raport de somaj tehnic (in format excel sau PDF).

Dupa salvare, statul se Blocheaza din butonul gri, iar din Actiuni poti: tipari, exporta PDF si vizualiza fluturasi cu posibilitate de printare a acestora in format PDF A4. Daca se doreste revenirea pe stat, se poate debloca si reveni la statusul de ciorna.