Liste de documente: Achizitii

Lista tuturor achizitiilor inregistrate in aplicatie intr-o anumita perioada de timp este disponibila in Rapoarte > Achizitii. Aceasta este generata pe baza documentelor inregistrate doar in Vanzari si achizitii

Ai la dispozitie 15 tipuri de informatie pe care o poti vizualiza in raport.

Printre acestea, se afla si optiunea Rest de plata pentru fiecare factura in parte, astfel incat sa consulti soldul final pe fiecare document in parte. Astfel, poti obtine rapid si o lista a facturilor neachitate.

Cu ajutorul functiei de Filtrare, poti vizualiza soldul unui furnizor de achitat compus din documente. Tot de aici poti obtine un raport cu documentele cu sold 0 sau diferit de 0, inregistrate intr-o anumita moneda sau in functie de starea documentului: finalizat sau ciorna.

Pe langa Registrul jurnal, doar in acest raport se mai pot vizualiza facturile pastrate in ciorna in aplicatie in urma efectuarii sincronizarii.

De asemenea, poti inregistra o Achizitie noua prin apasarea butonului dedicat. Alege de la bun inceput tipul achizitiei, interne sau externe. Butonul te transfera direct in pagina de inregistrare a operatiunii din meniul Vanzari si achizitii.

De la Verifica TVA poti face verificarea partenerilor in ceea ce priveste regimul TVA la data emiterii documentului.

Se va declansa procesul de verificare pentru fiecarui document afisat, care poate dura cateva minute in functie de volumul de documente. Intre timp, poti parasi pagina deoarece procesul va continua chiar daca lucrezi in alta zona.

Se verifica toate documentele cu parteneri care au CIF valid in Romania, deoarece verificarea se face pe ANAF. Restul partenerilor nu intra in aceasta verificare.

Dupa finalizarea verificarii, in raport vor fi marcate documentele cu erori. Din butonul Filtrare, poti face selectia astfel incat sa se afiseze doar documentele cu erori.

BINE DE STIUT!

Din acest raport sunt disponibile doua actiuni in masa

Din coloana Actiuni, cu optiunea Modificare, editezi documentele corectand erorile doar prin apasarea butonului Modifica partener.

Cand editezi documentul, ai posibilitatea de a seta partenerul conform ANAF, astfel incat sa nu mai modifici manual parametrii.