Depunere declaratii

Pe linia Declaratii cu termen in, se selecteaza luna si anul pentru a fi afisate doar acele declaratii care trebuie depuse in acea perioada.

Daca nu s-au identificat declaratiile care trebuie depuse pe perioada selectata, aplicatia va propune realizarea acestui lucru. In felul acesta, se vor genera declaratiile de intocmit cu termen in luna si anul selectate.

Generarea declaratiilor de intocmit se realizeaza pe baza listei de declaratii definite pe fiecare client in parte in sectiunea Clienti > Detalii client - Declaratii de intocmit.

Daca un client nu are completata sectiunea Declaratii de intocmit, aplicatia nu va determina automat ce declaratii trebuie intocmite. Chiar daca la unul din clienti nu s-au putut identifica declaratiile de intocmit, importul declaratiilor se va putea realiza pentru toti ceilalti.

Dupa identificarea declaratiilor de intocmit se poate trece la importul acestora. Aplicatia iti permite sa faci acest lucru imediat. Daca nu, poti realiza importul ulterior, ca si pana acum.

ATENTIE!

Acest proces de identificare a declaratiilor este posibil doar o singura data, pentru o luna, atunci cand ele nu se regasesc aici. Daca intr-o luna au fost identificate declaratiile de intocmit si apoi s-au adaugat clienti noi cu declaratii noi pe luna respectiva, aplicatia nu va mai propune in mod automat identificarea declaratiilor de intocmit. Dar se poate lansa manual acest calcul, la click pe Declaratii de intocmit.

Declaratii de intocmit genereaza o lista cu toate declaratiile care trebuie depuse in perioada stabilita.

Declaratiile afisate vor avea Statusul: De intocmit.

Importa declaratii aduce in aplicatie declaratiile intocmite in diversele aplicatii de contabilitate.

Poti importa si declaratii care nu se afla in lista cu status  De intocmit

In functie de statusul declaratiei, exista mai multe posibile actiuni asupra acestora. Poti sterge declaratiile care sunt in status De intocmit sau Intocmita.