Depunere declaratii

In acest articol

Depunerea declaratiilor este un proces automatizat si usor de urmarit pentru toti clientii din portofoliu si presupune 3 pasi

  • Actualizarea termenelor de depunere a declaratiilor
  • Depunerea propriu zisa a declaratiilor cu urmarirea statusului pentru fiecare declaratie in parte
  • Verificarea depunerii declaratiilor. Mai multe, aici.

Actualizarea termenelor de depunere

Aceasta optiune presupune preluarea si actualizarea vectorilor fiscali inregistrati in S.P.V, pentru clientii tai. Pe baza acestora, se stabilesc declaratiile care trebuie depuse si termenele de depunere ale acestora.

Un mesaj de avertizare afisat in Dashboard te anunta daca trebuie facuta actualizarea.

Selectezi una dintre optiunile de actualizare si parametri sunt preluati.

BINE DE STIUT!

Daca ai mai multi clienti, procesul poate dura cateva minute, dar iti poti continua activitatea daca apesi Ascunde. Pentru a reveni la fereastra de actualizare trebuie sa apesi „butonul” albastru care inlocuieste avertismentul.

Daca sunt clienti care nu au S.P.V., actualizarea se poate face din Detalii clienti. Dar exista si alte variante de gestionare cum e renuntarea la afisarea avertismentului pentru acestia. Spre exemplu, daca stii ca nu se vor opera modificari ale vectorilor fiscali ai firmelor, poti alege sa nu se mai afiseze mesajul de avertizare.

Modificari manuale poti face de fiecare data cand consideri necesar.

Depunerea declaratiilor

Depunerea propriu-zisa a declaratiilor incepe cu importul acestora.

ATENTIE!

Este obligatoriu ca declaratiile care sunt preluate spre depunere sa respecte formatul in care sunt salvate!

Se verifica corectitudinea intocmirii declaratiilor si esti avertizat cu privire la cele care au probleme.

Declaratiile importate sunt afisate si pot fi selectate pentru a fi depuse. Foloseste token-ul de acces in portalul ANAF.

In functie de situatia depunerii, fiecare declaratie va avea afisat un anumit status si detalii ce privesc problemele aparute: la semnare, la depunere sau la primirea recipisei. In partea de sus a paginii, este indicata situatia depunerii tuturor declaratiilor, ... un raport al numarului de declaratii, in functie de statusul acestora. Valoarea afisata in deschiderea sirului reprezinta procentul declaratiilor depuse cu succes sau cu atentionari, din totalul declaratiilor pentru perioada selectata.

Pentru a vedea situatia exacta a depunerii declaratiilor, foloseste Verificare depunere declaratii